• Exkurzia v NR SR

          • 8.B trieda bola na exkurzii v Národnej rade SR spolu s triednou učiteľkou Z.Puchalovou a J. Lüttmerdingom, učiteľom dejepisu a občianskej náuky. Hneď pred NR SR nás privítala socha Vítanie v podobe viac ako štvormetrovej dámy z bronzu - ženy s otvorenou náručou a kvetmi v rukách. V budove sme rozpoznali  symboly slovenskej štátnosti. Zažili sme naživo rokovanie poslancov nášho zákonodarného a ústavodarného orgánu  a boli sme v časti, kde sú kancelárie predsedu a podpredsedov NR SR. Žiaci sa zúčastnili aj besedy s poslancom NR SR. Dozvedeli sme sa zaujímavosti o prvom historickom zasadnutí Snemu Slovákov, o J. M. Hurbanovi, prvom predsedovi SNR a o M. R. Štefánikovi. Videli sme priame vstupy redaktorov spravodajstva    z NR SR a prácu novinárov. Pred vstupom do rokovacej miestnosti sme obdivovali  príbehy obrazov Albína Brunovského. Môžeme potvrdiť, že Národná rada SR nie je iba miestom občanmi zvolených poslancov, ale aj miestom mnohých zaujímavých historických diel, zastavení a rôznych umeleckým zaujímavostí. 

          • BelluGym

          • Milí rodičia, 

            vzhľadom na veľký záujem o náš krúžok Modernej Gymnastiky a Show dance  by som sa Vám chcela poďakovať za registrácie a zároveň Vám ponúknuť ešte posledné voľné miesta na obdobie 10-01/2023 u nás v BelluGym.

            Info o nás nájdete aj s prihláškou na registráciu : https://bellugym.sk/z%C5%A1-turnianska

             

            V prípade bližších informácií ma neváhajte kontaktovať na +421 904 832 333 ( Mgr. Lucia Belušková- trénerka a riaditeľka BelluGym)

            Utorok - 15-16,00hod ( 1-2 ročník naplnená skupina )

            Utorok  - 16-17,00hod ( 6-7 ročník FLEXI GIRLS ešte voľné miesta 5-8 ks. )

            Štvrtok - 15-16,00hod  ( 1-2 ročník naplnená skupina )

            Štvrtok - 16-17,00hod ( 1-2 ročník pre veľký záujem nová skupina 10ks. min pri otvorení )

            Piatok  - 14-15,00hod ( 3-5 ročník FLEXI GIRLS ešte volné miesta 5 ks. )

             

            Ďakujem krásne za ochotu a teším sa na naše stretnutie .

            Mgr. Lucia Belušková

            Trénerka modernej gymnastiky - show dance a riaditeľka BelluGym

            mobil: +421 904 832 333mail: bellugym@gmail.com , info@bellugym.sk

            web: https://www.bellugym.sk

             

          • Naše volejbalistky

          •  

            Milí rodičia,

            na našej škole už dlhé roky pôsobí Školský športový klub VIVUS. Venuje sa dievčenskému volejbalu. Dievčatá od 8.8.2022 trénujú, absolvovali v auguste sústredenie na ktorom boli aj dievčatá z našej školy. Radi by sme medzi seba privítali nové dievčatá z prvého stupňa. Vedúce krúžku- tréningov poskytnú deťom všestranný a zdravý pohyb zábavnou formou v ktorom sa postupne zameriame na rozvoj atletických schopnosti ako rýchlosť,  výbušnosť, obratnosť a koordináciu. Naberieme postupne kondíciu a získame dostatočnú silu, ktorú potom využijeme pri loptových hrách. S odľahčenými loptami skúšajú deti odbíjať a učia sa základné herné činnosti volejbalu. Využijeme kruhový tréning a zabavíme sa pri rôznych prekážkových a štafetových dráhach. Dievčatá ktoré už tréningy navštevujú hrajú 1x v mesiaci, v nedele, turnajovým spôsobom zápasy v 3-kovom a 4-kovom volejbale s odľahčenou loptou.

            Ďalšie informácie poskytne p. Gájerová , kontakt: 0904 308010

          • Vyhlásenie o bezpríznakovosti

          • Rodič toto tlačivo predkladá vyplnené triednemu učiteľovi pri nástupe dieťaťa do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 5 a viac po sebe nasledujúcich vyučovacích dní (víkendy a sviatky sa nepočítajú). Tlačivo je možné vyplniť aj elektronicky cez edupage. 

            ​​​​​​​Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf