• SBA Minibasket Show je TOP

          • Žiaci 1.stupňa boli prví v basketbalovej súťaži. Postupujú do celoslovenského kola, ktoré sa uskutoční v Ružomberku. Blahoželáme žiakom a ďakujeme trénerom z basketbalového krúžku.

          • Krajské kolo v Minicoolvolley

          • 25. mája 2022 sa uskutočnilo Krajské kolo v Minicoolvolley základných škôl v Studienke. Súťaže sa zúčastnilo 8 škôl z  Bratislavského a Trnavského kraja. Naše dievčatá si vybojovali 3. miesto a postup na M SR v Prešove, ktoré sa budú konať v dňoch 7. a 8. júna 2022. Gratulujeme - školu reprezentovali: Tereza M., Tereza K., Viktória D., Katarína H., Alisa C.

          • V triedach 1D, 3A, 3C a ďalších triedach zasadili deti malý zázrak- fazuľku.

          • Pozorovali ako fazuľky vyklíčili a rástli. Fazuľky, ale aj semienka paradajky, papriky si zasadili do vaty a neskôr aj do hliny. Nevyrástli síce všetky zázraky, ale deti pochopili, že voda, vzduch, svetlo, teplo, pôda sú pri pestovaní plodín nevyhnutné. A tiež, že nie vždy sa urodí všetko, čo človek zasadí, aby sa nasýtil, aby prežil. Poľnohospodárske plodiny, úrodná pôda a čistá voda sú viac ako zlato...

        • Do práce na bicykli štartuje už 1. júna!
          • Do práce na bicykli štartuje už 1. júna!

          • Kampaň Do práce na bicykli je späť, pripravená napísať svoju 9. celoslovenskú kapitolu. Poďte do nej jeden riadok so svojím tímom pridať aj Vy! :)
             

            1. júna štartujeme s heslom "Zmenu máš na dosah ruky!", ktoré bude znieť naprieč rekordnými 100 zaregistrovanými samosprávami. Heslo je viac než príznačné - neexistuje lepší čas pokúsiť sa o zmenu ako dnes, keď je v Pláne obnovy pripravených vyše 100 miliónov eur na cyklotrasy pre mestá nad 20-tisíc obyvateľov a pripravujú sa ďalšie výzvy v hodnote desiatok miliónov eur pre menšie mestá a obce. Tak teda poďme na to! Ukážme celému Slovensku, že SME TU a tie cyklotrasy je pre koho stavať!

            Chodci, cestujúci autobusmi a vlakmi, aj s vami sme na jednej lodi. Pretože udržateľná mobilita a mestá príjemné pre život nie sú len o bicyklovaní, ale o "nechaní auta doma". Bez vás to nezvládneme a takisto s vami počítame v kampani! ;)

             

            Veríme, že sa spolu s kolegami v kampani dobre zabavíte. Zmenu máte na dosah ruky, stačí sa len načiahnuť.

             

            Pozor - registrácia tímov je možná len do 7. júna! 

          • Medzinárodný deň detí v Petržalke

          • MČ Bratislava - Petržalka srdečne pozýva detí a ich rodičov na Medzinárodný deň detí v Petržalke. Podujatie sa koná v stredu 1. 6. 2022 v čase 13.00 – 19.00 na ihrisku na Rovniankovej.
            Je to popoludnie plné hier, zábavy a športu s bohatým programom pre deti i dospelých. Leták a celý program v prílohe.

          • Okresné kolo vo vybíjanej

          • V našej škole sa v dňoch 12. a 13. mája 2022 uskutočnilo Okresné kolo vo vybíjanej žiačok základných
            škôl. Súťaže sa zúčastnilo 9 škôl z MČ Petržalka. Naše dievčatá si vybojovali 1. miesto a postup do
            Krajského kola.
            Gratulujeme - školu reprezentovali: Daniela B., Melánia M., Martina U., Simona A., Veronika D.,
            Petra H., Tereza M., Laura N., Tereza S., Viktória Š., Lucia T., Nella V., Hana H., Nina R.,

          • Slávik v speve 2022

          • V našej škole sa uskutočnil Slávik 2022. Spievalo sa v ľudovom žánre. Bolo spolu 24 účastníkov, deti od 1 ročníka až po 6 ročník. Všetkým ďakujeme a výhercom gratulujeme.

          • Novodobo so Shakespearom

          • Ďakujeme za reprezentáciu školy Diane K. z 8. A triedy za 3. miesto v okresnom kole Olympiády v anglickom jazyku a za 2. miesto recitačnej súťaži Novodobo so Shakespearom.

          • Deň narcisov v našej škole

          • Mili naši spoluorganizatori, dobrovolnici,

            zatial nam dovolte len jedno uprimne velikanske: DAKUJEME:)

            Dakujeme za  nadej, ze to nie je s ludskou ochotou pomahat vobec take zle, ako by sa mohlo zdat; dakujeme za prinavratenie energie, chuti a entuziazmu nadalej nasu pracu robit v co najvacsom nasadeni s vnimanim jej ocenenia  v podobe spatnych vazieb zo stvrtka; dakujeme s vedomim, ze bez vas by vysledok Dna narcisov (zatial cislo za BA) nebol zdaleka taky, ako vam ho neoficialne predstavime. Vysledok za Bratislavu predbezne predstavuje suma cca 150.000 Eur (pričom suma bude zrejme vyššia).

            Kedze vyuctovanie zbierky v ramci Slovenska potrva dlhsiu dobu, s radostou vam zasielame vynosy, ktore boli nascitane pracovnikmi nasho generalneho partnera v Bratislave v jednotlivych pokladnickach.

            Nasledne, cca v horizonte 2-3 tyzdnov vam radi zasleme informaciu  o vysledku zbierky na Slovensku spolu s oficialnym podakovanim.

            Dovolte jedno osobne emocne podakovanie - 26. rocnik Dna narcisov je moj 20-ty v poradi. Mam preto svoje male osobne jubileum, o to vacsia je moja radost, ze sme ho zvladli nad vsetky ocakavania, co predbezny vysledok za BA nespochybnitelne potvrdzuje:)

            So zelanim pevneho zdravia, radosti a spokojnosti, ze ste boli napomocni pri zmysluplnej aktivite s uprimnou vdakou a pozdravom,

            za tim LPR

            Ing. Eva Kovacova

            vykonna riaditelka

          • Poďakovanie a potešenie pre Našich žiakov

          • Dobrý deň pani riaditeľka, pán riaditeľ,

            Chceme sa Vám poďakovať za účasť v našom národnom prieskume učiteľov angličtiny v minulom roku a dať Vám možnosť ponúknuť žiakom Vašej školy 5% zľavu na naše letné tábory angličtiny Camp Wonderland s medzinárodnými učiteľmi priamo tu na Slovensku. Toto leto ich organizujeme už po 18. krát a budú skvelé!

            Všetko, čo je potrebné urobiť, aby rodičia mohli zľavu využiť, je odovzdať im kód zľavového kupónu.

            Na uľahčenie sme pripravili správu, ktorú môžete jednoducho skopírovať a vložiť do Edupage/Vášho školského komunikačného systému.

            Tu je správa (vrátane kódu zľavového kupónu):

            Naša škola získala „Ďakujeme” zľavový kupón pre všetkých svojich žiakov za účasť na minuloročnom Národnom prieskume učiteľov angličtiny. Kupón je možné uplatniť pri kúpe anglického letného tábora Camp Wonderland na https://class.sk/tabor/letne-anglicke-tabory a je platný do 31.5.2022.

            Zľavový kód: 5dFV6

            Ešte raz ďakujeme za účasť v prieskume. Ak ste nemali možnosť pozrieť si výsledky, kliknite sem pre krátke zhrnutie https://bit.ly/Class_vysledky_prieskumu_AJ.

            Ďakujeme za Váš čas.

            Lili a Ed

          • Krajské kolo súťaže Hviezdoslavov Kubín

          • Dňa 3.5.2022 sa v DK Ružinov uskutočnilo krajské kolo recitačnej súťaže Hviezdoslavov Kubín. V 1. kategórii prednesu poézie nás úspešne reprezentovala žiačka 4.B triedy Ela Velická, ktorá sa umiestnila na krásnom 3.mieste. Žiačke úprimne gratulujeme a tešíme sa z jej úspechu.

          • Ceny

          • Milí žiaci, v poslednom štvrťroku pripravujeme pre vás zaujímavé projekty, aby ste sa mohli zúčastniť súťaží o ceny. Bližšie informácie vám poskytnú pedagógovia na 2. Stupni Juraj Luttmerding, Andrea Piecková, Martina Bačeková, Andrej Gašparík.

          • Gratulujeme úspešným riešiteľom krajského kola chemickej olympiády

          • Dňa 28. apríla 2022 našu školu reprezentovali dvaja žiaci 9. ročníka v krajskom kole náročnej chemickej olympiády. Súťaž sa uskutočnila na Prírodovedeckej fakulte UK a žiaci súťažili v teoretickej a praktickej časti.

            Žiaci Patrik J. z 9.B triedyLeo G. z 9.C triedy sa popasovali s neľahkými úlohami a stali sa úspešnými riešiteľmi.
            Obidvom ďakujeme za výbornú reprezentáciu školy. Veríme, že nadobudnuté skúsenosti a vedomosti zužitkujú v ich ďalšom štúdiu na strednej škole.

          • Okresné kolo biologickej olympiády kat. D

          • Dňa 21.4.2022 sa na našej škole uskutočnilo okresné kolo biologickej olympiády pre žiakov 6. – 7. ročníka.
            V teoreticko – praktickej časti sa naši žiaci umiestnili:
            1. miesto – Boris B. zo 7.B triedy

            5. miesto – Martina U. zo 7.A triedy

            V projektovej časti žiačka Natália J. zo 6.A triedy získala krásne 1. miesto.

            Všetkým žiakom srdečne gratulujeme a tešíme sa z ich úspechov!