• Prímestská škola v prírode 2.A - jaskyňa Driny a hrad Červený Kameň, Športový deň, včelárstvo Dedinský Devínska Nová Ves

          • K jaskyni Driny sme cestovali autobusom od školy. Ten nás vysadil na parkovisku a k jaskyni sme si to museli vyjsť cca 1 km do kopca. Počasie bolo príjemné, lesík poskytoval príjemný tieň. Počas chôdze deti pomenúvali niektoré rastliny rastúce v lese, cestou nás sprevádzalo veľké množstvo motýľov či veľký roháč, ktorý nám križoval cestu. Pri príchode pred jaskyňu sme si napriek teplému počasiu vonku obliekli mikiny, keďže stála teplota v jaskyni je okolo 8 stupňov. V niektorých častiach jaskyne sme sa ocitli až 40 metrov pod zemou. Celým okruhom jaskyne nás sprevádzala pani sprievodkyňa, ktorá vysvetľovala ako jaskyňa vznikla, kto ju objavil, ako sa ďalej rozširovala a pomenovávala jednotlivé miesta a útvary v jaskyni. Výklad bol spojený so zaujímavosťami a legendami, ktoré sa k jaskyni viažu. Žiaci sa dozvedeli, že vďaka svojej stálej a teplote je útočiskom netopierov, ktoré v nej prebývajú. My sme však nemali to šťastie nejakého uvidieť.

            Po skončení prehliadky sme sa autobusom presunuli k hradu Červený Kameň, kde nás čakala prehliadka s názvom „Ako sa žilo hrade“. Dozvedeli sme sa, kto žil v hrade v minulosti a prechádzkou celým hradom sme sa ocitli na návšteve rodu Pálfyovcov. 

            Druhý deň našej prímestskej školy sme poňali športovo a pre prvácke a druhácke zúčastnené triedy sme pripravili Športový deň. Nadšenie detí bolo aj pre nás jednou veľkou odmenou. 

            Počas tretieho dňa sme navštívili včelárstvo Dedinský, ktoré sa nachádza v Devínskej Novej Vsi. Najskôr sme si pozreli a vypočuli prednášku pána včelára o živote včiel, videli sme ako včielky vyzerajú, ako sa správajú, vysvetlil nám ako žijú, z čoho vyrábajú med, prečo sú pre človeka tak veľmi dôležité a rôzne iné zaujímavosti. Následne si deti mali možnosť vyrobiť sviečky z včelieho vosku. Pokračovalo sa ochutnávkou veľkého množstva medov s rôznymi príchuťami. Pán včelár nám ukázal, ako sa medové plasty musia odviečkovať a ako sa med vytáča v medomete. Videli sme celý proces až po plnenie medu do fliaš.V závere prehliadky nás čakal sklenený úľ, v ktorom sme mali možnosť pozorovať samotnú prácu včiel. Tento deň bol určite veľmi príjemným doplnením informácií k téme z prvouky, ktorú sme v druhom ročníku preberali. 

            Tr. učiteľka Mária Štrbová 

          • Zvedaví bádatelia na cestách hľadajú poklad, ktorý sa kúpiť nedá 3.D / 3.E

          • V rámci programu prímestskej školy prírody sme s deťmi objavovali a rozširovali si poznanie ako stále zvedaví bádatelia.Naše potulky neodolateľnou prírodou sme zahájili vo Včelárskom Múzeu, ktoré je najstarším včelárskym skanzenom v strednej Európe od roku 1928 v Kráľovej pri Senci. Stretávajú sa tu a skúsenosti si zdieľajú aj členovia Slovenského zväzu včelárov. Oboznámili sme sa so životom včiel, s rastlinami významnými pre včely, ako aj včelími produktami. Ochutnávka medu ako aj zakúpenie včelích produktov, v nás zanechalo blahodarne ozdravujúci účinok zlatého lieku.

            Aj tento rok sme sa zúčastnili Ekovýchovy spolu s prírodovednou vychádzkou v Mestských lesoch Bratislavy. Lesný pedagóg nám priblížil pozoruhodné zaujímavosti zo života obojživelníkov a plazov. Deti boli priamo zapojené do edukačných aktivít. Pozornosť si získali niekoľkodňové skokanky hnedé, ale aj užovka stromová. Bohaté zážitky nielen tematicky nadväzovali na prebrané učivo, ale ich priam pestro obohatili.

            V štúdiu TV Markíza sa deti oboznámili s prácou technika, kameramana. Deti zaujímalo čo ich práca obnáša, ako spracúvajú dáta, načo slúžia zariadenia, ako sa vedia zorientovať na ovládacích paneloch, ako spolupracujú s producentami či hosťami v Televíznom štúdiu.Na záver zážitkového vzdelávania si deti vychutnali tradičné opekanie pri malom Draždiaku.

          • BelluGym Galaprogram

          • ️Náš prvý ročník galaprogramu pre rodičov trochu inak. Jedinečný zážitok pre naše dievčatá a nezabudnuteľný pre rodičov, súrodencov, rodinných príbuzných, partnerov, spolupracovníkov a zriaďovateľov našich škôl.

            Touto cestou by som sa ja zakladateľka-trénerka Mgr. Lucia Belušková rada poďakovala všetkým zúčastneným za úžasnú prácu, zážitok bez ktorých by nebolo možné zorganizovať niečo tak veľkolepé. Jedno obrovské ĎAKUJEM ️️️

            Dievčatá boli krásne, ich výkony super a zároveň si to veľmi užili s úsmevom na tvári v spoločnosti celého @teambellugym, ktoré dnes vystúpilo ZŠ Turnianska, ZŠ Felix, ZŠ Rusovce,Leon Centrum Slnečnice

            Rodičia dotvárali skvelú atmosféru ich potleskom, skenovaním, objatím, pusou či kyticou pre ich malé gymnastky. Úsmev, dojatie či malá slzička na ich tvárach hovorila asi za všetko.

             Spolupráca so speváckou školou LA MUSICA a ich členkami, ktoré svojim spevom dotvárali krásny, umelecký zážitok s nášho galaprogramu. Veľká vďaka Tamarke a Lucke Vadovickým, Laure Filkovej, Linde Šuhajdovej a zakladateľke- Janke Škultéty, ktoré boli velkým prinosom.

             Moderátorka a trénerka v jednom Katarínka Plevová výstižne, tématicky uviedla naše dievčatá a svojim príjemným hlasom a šarmom bola krásnou bodkou nášho programu. Ako trénerka odviedla kus veľkej práce s našimi dievčatami zo ZŠ Felixu.

             Trénerky a pomocné trénerky bez ktorých by disciplína a hladký priebeh programu či príjemná spolupráca s našimi dievčatami nebola možná asi najväčšie ĎAKUJEM. ( Maťka, Lucka, Lenka, Sofinka, Anastazia, Gitka, Janka, Katka)

             Fotograf a kamera Ľuboš Plšek skvelý a kreatívny svojou prácou zvečnil naše jedinečne chvíle na ktoré budeme môcť spomínať vďaka nemu.

             Dom Kultúry Lúky za príjemné priestor pre náš program ako ušitý na mieru.

             Zakladateľka a trénerka Mgr. Lucia Belušková je nesmierne vďačná za všetky naše @teambellugym, ktoré zároveň splnili jej tajný sen o založení občianskeho združenia BelluGym, ktoré chce viesť s LASKOU, POCHOPENIM, KREATIVITOU, DISCIPLÍNOU, ktorá pre dievčatá bude tak prirodzenou súčasťou ich života a zároveň prospešnou k ich osobnému rozvoju a prejavu osobnosti.

            Tešíme sa na ďalšie ročníky našej spolupráce Váš BelluGym

          • Prímestská škola v prírode 3.C/3.D

          • 1. Deň 

            Chorvátske rameno/Draždiak

            Žiaci tried 3.C/3.D sa spoločne vybrali k Draždiaku, presne k Chorvátskemu ramenu, kde spojili zážitkové učenie s príjemným. Počas dňa sme pozorovali zmeny v prírode, venovali sme sa spoločne rastlinám a živočíchom, ktoré sú súčasťou prírody, spojili sme dopravnú výchovu s poučením o BOZP, pozorovali sme vodnú dopravu v priamom prenose. Po zážitkovom učení nás čakali aj relaxačné a oddychové chvíľky. 

            2. Deň 

            Sklárne Nemšová/Trenčín

            Ďalší krásny deň plný zážitkov. V sklárňach Vetropack Nemšová nás srdečne privítali. Na začiatok nás oboznámili ako sklárne vznikli, koľko rokov sa už venujú výrobe a spracovaniu skla, poučili nás o BOZP. Po úvodnej teoretickej časti nás čakala priamo praktická ukážka vo výrobe, kde sme videli ako sa fľaše vyrábajú, spracúvajú a sfarbujú do rôznych odtieňov. Videli sme proces od samotného začiatku vzniku fliaš až po samotné balenie. Spoločne sme si aj zopakovali dôležitosť triedenia odpadu a následného ďalšieho spracovania. Po exkurzii sme sa vybrali navštíviť Trenčiansky hrad, kde nám bližší výklad o vzniku a histórii predniesla pani sprievodkyňa. Zaujalo nás aj samotné razenie mincí, ktoré sme si mohli zakúpiť. Samozrejme zakúpili sme si aj iné krásne suveníry. Najväčším prekvapením bola pre nás Studňa lásky, naše osobné priania zostali uchované v tejto studni. Tešíme sa na ich splnenie. :)

            3. Deň

            TV Markíza

            Moderná doba si vyžaduje aj rôzne multimediálne zručnosti a informatívne napredovanie. Preto sme zakončili náš 3 dňový výlet práve v televízii Markíza. Účelom bolo práve nadobudnutie vedomostí spojené s technologickým spracovaním. Vysvetlili nám ako samotný proces spracovania programov v televízii vzniká. Nie je to jednoduchý proces, ale tiež má určité pravidlá, ktoré pri vzniku rôznych programov je potrebné dodržiavať. Pozreli sme sa bližšie na prácu grafikov, zvukárov, dramaturgov, kameramanov. Navštívili sme aj štúdio, ktorom sa priamo natáčajú rôzne dôležité projekty ako Teleráno alebo Televízne noviny. 

            Naša Prímestská škola v prírode nám dala veľa a tešíme sa už teraz na ďalšie krásne zážitky!

            Tr. uč. Humenská, Géringová 

          • Koncoročný výlet do Viedne

          • Žiaci 8.B a 8.D sa tento školský rok rozhodli ukončiť spoločným výletom do Viedne. Spolu s p. uč. Macákovou, Gájerovou a Puchalovou navštívili exotický Dom mora, 11 poschodí na ploche približne 5 000 m², kde žije viac ako 10 000 zvierat, napr.: žraloky, hady, korytnačky, opice a iné. Na najvyššom poschodí sa všetci kochali krásnym výhľadom na celé mesto. Po výdatnom obede a oddychu v parku nasledovala prehliadka veľkolepého zámku Schönbrunn. Napriek veľkej horúčave si najzdatnejší žiaci nenechali újsť aj nádherné zámocké záhrady. 

            Veríme, že to bol pre všetkých zúčastnených vydarený deň!

          • Letný gymnasticko-tanečný tábor ,, Pohyb ťa chytí za srdce"

          • Miesto: Leon Centrum Slnečnice

            Termíny:

            10.-14.07.2023 

             24.-28.07.2023 

             07.-11.08.2023

            Hodiny Modernej gymnastiky, show dance, trampolín, plávania ,

            tvorivosti-flitrovanie, výlet

            Počet deti: 20-30max   

            Vek: 6-13 rokov v prípade mladšieho dieťaťa, individuálne po dohode

            Stravovanie: 3x denne (desiata, obedy možnosť výberu týždeň vopred pred termínom tábora, olovrant)

            Pitný režim: počas celého dňa voda, limonáda, citrónová voda zabezpečená

            Časový režim: 07.45-17.00hod.

            Cena: 219 eur osoba uvádzacia cena bežná cena 239 eur denného tábora

            - v prípade súrodencov individuálna cena po dohode s BelluGym.

            HARMONOGRAM

            7.45-9.00 hod - Nástup

            9.00-10.00 hod Rozcvička

            10.00-10.30 hod Desiata

            10.30-12.00 hod Moderná gymnastika

            12.00-13.00 hod Obed

            13-14.00 hod Prechádzka vonku

            14-15.00 hod Plávanie alebo trampolíny/ hodina show dance - tancovania

            15.00-15.30 hod Olovrant

            15.30-16.30 hod Maľovanie, flitrovanie , prípadne hodina strečingu po celom dni

            16.00-17.00 hod vyzdvihovanie detí

            Prihlasovanie :https://bellugym.sk/denn%C3%BD-letn%C3%BD-t%C3%A1bor-2023

            Video čo nás čaká:https://youtu.be/tLURzvueZzE

            Suma: 209 eur len pri nahlaseni fo 30.06.2023

             

            Letak prikladam do prilohy dakujem.

            Mgr. Lucia BeluškováTrénerka modernej gymnastiky - show dance a riaditeľka BelluGymmobil: +421 904 832 333mail: bellugym@gmail.comweb: https://www.bellugym.skInstagram:https://www.instagram.com/bellugym/Facebbok: https://www.facebook.com/bellugym.sk

            VIDEO :

          • ŠPORTOVÝ DEŇ pre 1. a 2. ročníky

          • Dňa 22.06. 2023 sa uskutočnil na školskom dvore Športový deň pre 1. a 2. ročníky, ktorý zorganizovali pani učiteľky: Štrbová, Školiaková, Maráčková a Pitáková. Tohto dňa sa zúčastnilo 9 tried. Vďaka reklamným predmetom od rodičov prvých a druhých ročníkov, ako aj príspevku školy, sme vytvorili 64 cien pre výhercov v jednotlivých disciplínach a podarilo sa nám vytvoriť aj balíčky pre triedy za účasť na športovom dni. 

            Po úvodnom príhovore a vysvetlení priebehu dňa sa pristúpilo k poriadnej rozcvičke, ktorej sa zúčastnili všetky deti.

            Následne sme pristúpili k jednotlivým disciplínam:

            ·       beh chlapcov a beh dievčat,

            ·       skok do piesku,

            ·       hod medicinbalom,

            ·       prenos pingpongovej loptičky na lyžici,

            ·       skok vo vreci.

            Aby priebeh jednotlivých disciplín bol spravodlivý a vyrovnaný, vyhodnocovali sa samostatne chlapci a dievčatá a rovnako aj samostatne  ročníky – prváci a druháci.

            Deti mali možnosť sa naplno odreagovať od doterajšieho psychického zaťaženia pri učení sa v laviciach počas roka a načerpať novú energiu. Vzájomným povzbudzovaním a súdržnosťou pri disciplínach si upevnili kamarátske vzťahy. Nadšenie detí bolo aj pre nás jednou veľkou odmenou.

          • Tkanie v 2. B darčeky ku Dňu matiek

          • Od mája sme sa učili tkat, vyrobili sme si "tkacsky stav" z kartónov.Žiakov 2. B daná aktivita veľmi nadchla viď fotky.Vytrvalci dokončili darčeky pre svoje mamičky.

          • Zábava s Funny - triedy 1.A,1.C,1.E

          • Ešte v zime sa niektorí naši prváci zúčastnili výchovného koncertu v DK Lúky, ktorým ich sprevádzala Funny a jej kamaráti. Témou bola zdravá výživa detí. Vďaka výhre prišla Funny pre našich prvákov aj teraz spraviť super diskotéku, kde si deti bláznivo zatancovali a zaspievali,v závere sa mohli spolu aj odfotiť.

          • Krúžok „Tvorivé rúčky“

          • Deti z krúžku sa rozlúčili krásnymi maľbami na chodníku za telocvičňou. Vydržali však iba pol hodinu, nakoľko ich zmyla búrka. Našťastie sa podarilo ich krásne výtvory zachytiť. No a na poslednom krúžku si deti pochutnali na sladkej odmene za peniažky, ktoré si zarobili predajom svojich výrobkov na Veľkonočnej burze.

            A čo budúci školský rok? Pokračujeme?

          • Roztlieskavačky na ZŠ Turnianska

          • Počas školského roka 2022/2023 sme na našej škole mali krúžok Rostlieskavania - Cheerleadingu pod vedením dlhoročnej trénerky a bývalej reprezentantky v tomto športe Mgr. Zuzany Židkovej. Dievčatá trénovali dvakrát do týždňa v poobednajších hodinách. Naučili sa pokriky, cheer skoky, akrobaciu a stavali sme živé pyramídy. Dňa 31.5.2023 sme ukončili tento krúžok krásnym vystúpením kde dievčatá ukázali rodičom čo všetko sa naučili počas roka a na záver zatancovali choreografiu. Dievčatám chcem poďakovať za celoročnú drinu, teamovú spoluprácu a aj rodičom za výbornú atmosféru na koncoročnom vystúpení.

          • Galaprogram s BELLUGYM ,, V žiari reflektorov"

          • Srdečne Vás pozývame na ukončenie školského roka a zároveň aj kurzov s BelluGym. Radi by sme Vám ukázali čo sa Vaše šikovné detičky ( ZŠ Turnianska, ZŠ Rusovce, ZŠ Felix, Leon Centrum Slnečnice ) naučili u nás za celý rok. Verím že budete mať umelecký zážitok a zároveň to bude pre Vás nezabudnuteľné. 

            Kedy: 18.6.2023

            Kde: Dom Kultúry Lúky

            Čas: 15.30-16.30 hod.

          • MDD v 2. B

          • Počas sviatku Medzinárodného dňa detí sme v 2.B zažili úžasný deň v škole aj pri Draždiaku.Deti mali nielen piknik,tanec, bábkové divadlo, prechádzku,hry, občerstvenie v budete,ale aj opekačku za pomoci dvoch starých oteckov.

          • Bezplatný letný terapeutický tábor

          •  

            Milí rodičia, milí starí rodičia,

            aj tento rok pozývame dievčatá a chlapcov vo veku 7 až 18 rokov, ktorí stratili svojho súrodenca, rodiča alebo inú blízku osobu do letného terapeutického tábora. 

            Dátum: 22.7. - 29. 7. 2023 Miesto: Ľubietová. Chata Lubetha

            Podmienky:

            - Tábor je bezplatný. Pobyt dieťaťa je hradený zo sponzorských darov.

            - Prihlášku je potrebné poslať najneskôr do konca mája 2023.

            - Po vyplnení prihlášky Vás bude kontaktovať koordinátor z Plamienka a dohodne si s Vami osobný pohovor.

            Prečo prihlásiť dieťa do nášho tábora:

            Strata blízkej osoby je ťažká situácia pre celú rodinu. Deti smútia rovnako ako dospelí, ale nemusia to dať vždy najavo. Niekedy nevedia ako, niekedy nechcú. Často sa potom cítia samé, nepochopené a ešte viac sa uzatvárajú do seba. Tábor deti nezbaví smútku, ale pomôže im opäť nájsť radosť v živote.

            Vaše dieťa v tábore:

            - Stretne deti s podobnou skúsenosťou.- Zažije spolupatričnosť a prijatie.- V bezpečnom prostredí dostane priestor otvoriť sa.- Užije si bezstarostnú zábavu plnú čistej radosti.- Prinesie si kus tej radosti domov a podelí sa o ňu s vami.

             

            Na tomto linku nájdete bližšie informácie:

            https://www.plamienok.sk/pomoc-v-smuteni/letny-terapeuticky-tabor

          • 5.D - výlet s triedou - Bojnice

          • V dňoch 29. až 30. mája sme navštívili krásne, históriou a kúpeľníctvom označené mestečko Hornej Nitry - Bojnice. Do Prievidze sme cestovali vlakom zo stanice Bratislava - Nové Mesto. Do miesta nášho ubytovania nás doviezla mestská doprava. Našim prvým návštíveným miestom bola rozsiahla Národná zologická záhrada. Po jej návšteve sme sa presunuli do múzea v prirode, ktorý svojimi exponátmi prerozprával  život v praveku. Vybrali sme sa na prechádzku do Bojnických kúpeľov. Vyhladovaní sme nabrali sily na spoločnej večeri a po načerpaní nových síl sme si urobili prehliadku mesta.  Ubytovanie bolo na veľmi slušnej úrovni. Raňajky sme absolvovali v našom penzióne. V utorok nás čakala prehliadka honosného, v strednej Európe najkrajšieho zámku,  bývalého sídla Palfyovského rodu. Prehliadka trvala takmer 2 hodiny. V podhradí bolo viacero atrakcii, predajných stánkov. 700 ročná lipa kráľa Mateja Korvina je ešte stále zelená, hoci ma po obvode približne 12 metrov a poznačil ju aj zub času.  Cesta domov, opäť mhd a vlakom ubehla rýchlo. Vrátili sme sa zdraví, obohateni o nové zážitky.

            Zapisala, tr. uč. Ostrodická, Harakaľová