• 4.D na pracovnom vyučovaní kuchtila

          • Témou hodiny bola - Detská oslava. Deti radi vyvárajú a pripravujú jedlá. Presvedčili sme sa, že to dokážeme bez väčších problémov. Stačilo nakúpiť piškóty banány, čokoládu na varenie, ceru a v priebehu vyučovacej hodiny sme mali v žiackej kuchynke na stole sladkú dobrotu. Zapísala: triedna učiteľka K. Ostrodická

          • Deň Zeme

          • DEŇ ZEME na ZŠ Turnianska sa niesol v tvorivej atmosfére. Deti 1.stupňa diskutovali, maľovali, strihali, lepili.

          • Deň narcisov

          • Vážení rodičia,

            28. apríla (štvrtok) sa koná Deň narcisov. I naša škola sa do neho aktívne zapája.  Žiak, ktorý podporí zbierku v Deň narcisov, dostane symbolicky narcis.  Ak sa rozhodnete prispieť na podporu tejto zbierky, účelom ktorej je získať zdroje na celoročnú adresnú pomoc onkologickým pacientom v rôznych formách, ale tiež na edukáciu verejnosti - predovšetkým mladej generácie - smerom k prevencii, Liga proti rakovine naším prostredníctvom tlmočí svoje veľké poďakovanie. Narcis je symbolom podpory a spolupatričnosti už 26 rokov. Príspevok do zbierky je dobrovoľný, v ľubovoľnej sume.  Ďakujeme.

            Do 6.5. je možné podporiť zbierku zaslaním SMS na 848 v hodnote 3,- Eurá.

             

          • Malokarpatský slávik 2022 – I. kategória (10 – 13-roční)

          • Dňa 30. marca 2022 sa v Základnej škole Turnianska 10 v Bratislave konalo školské kolo speváckej súťaže Malokarpatský slávik 2022. Ide o súťaž v speve populárnych piesní, ktorú organizuje Bratislavský samosprávny kraj. Na našej škole sa školského kola  zúčastnilo 13 žiakov: štyria žiaci z prvého stupňa (žiaci 4. ročníka) a deväť žiakov z druhého stupňa (žiaci 5. – 7. ročníka).

            Žiaci pristúpili k súťaži zodpovedne, čo dokázali vlastným výberom populárnych piesní a zároveň samotným skvelým spevom. Predviedli svoj spevácky talent pred porotou (učiteľky hudobnej výchovy) v zložení – pani uč. Mgr. Anna Giménezová, pani uč. Mgr. Veronika Jesenská a pani uč. Mgr. Eva Nevedelová, ktoré nemali jednoduchú úlohu vybrať víťazov a ich umiestnenia.

            Po diskusii sa nakoniec členky poroty dohodli a spomedzi 13 účastníkov súťaže určili víťazov, ktorí boli na vyhodnotení súťaže dňa 4. apríla 2022 obdarení diplomom a odmenou.


            1. miesto získala žiačka 4.A triedy Kristína S. s piesňou Až raz budem učiteľkou od Darinky Rolincovej a s piesňou How far I'll go (po slovensky) od interpretky Auli´l Cravalhovej. S týmito piesňami bude našu školu reprezentovať na výberovom konkurze, ktorý sa uskutoční dňa 6. mája 2022 v Kultúrnom dome v Budmericiach.

            2. miesto získali žiačky – Nina R. – 4.A a Lilien P. – 6.C.

            3. miesto získali žiaci – Bruno H. – 4.E, Constance P. – 5.A a Matej Š. – 5.B.

            Čestné uznanie získala žiačka – Katarína H. – 6.A.

             

            Všetkým účastníkom školského kola ďakujeme za účasť na súťaži a víťazom srdečne blahoželáme. Postupujúcej žiačke na výberový konkurz v Budmericiach želáme veľa úspechov.

                               


             

          • Testovanie 9 - dištančné vyučovanie pre 2. stupeň

          • Dňa 6.4.2022 (streda) sa uskutoční Testovanie 9 pre žiakov 9. ročníka. Z dôvodu externého a interného delegovania pedagógov a absencie pedagógov bude vyučovanie žiakov 2. stupňa distančne - zasielaním úloh. 

          • Náhradný termín zápisu žiakov do prvého ročníka

          • Náhradný termín zápisu žiakov do prvého ročníka bude dňa 22.4.2022 (piatok) v čase od 15:00 do 16:00. Náhradný termín je pre tých, ktorí už mali do 2.4.2022 zaslanú prihlášku, ale nemohli sa zatiaľ osobne dostaviť na zápis a taktiež pre tých, ktorí neodovzdali úplnú dokumentáciu pri zápise. 
            UPOZORŇUJEME, že sa jedná o náhradný termín, nie o 2. kolo prijímacieho konania.   

            kontakt: zanetamordelova@zstuba.sk
            tel.č.: 0947 487 990
             

          • Okresné kolo v chemickej olympiáde

          • Dňa 25.3.2022 sa na našej škole uskutočnilo okresné kolo v chemickej olympiáde v kategórii D, kde súťažilo 15 žiakov z petržalských škôl. Po dlhom čase sa tejto náročnej olympiády zúčastnili aj dvaja žiaci našej školy. Olympiáda pozostávala z teoretickej a praktickej časti, všetci žiaci boli úspešní riešitelia. 

            Žiakovi Leovi G. z 9.C triedy sa podarilo umiestniť na krásnom 3. mieste.
            Žiakovi Patrikovi J. z 9.B triedy sa podarilo získať krásne 4. miesto.

            Veľmi sa tešíme z úspechov našich žiakov a srdečne im gratulujeme!