• ŠPORTOVÝ DEŇ pre 1. a 2. ročníky

          • Dňa 22.06. 2023 sa uskutočnil na školskom dvore Športový deň pre 1. a 2. ročníky, ktorý zorganizovali pani učiteľky: Štrbová, Školiaková, Maráčková a Pitáková. Tohto dňa sa zúčastnilo 9 tried. Vďaka reklamným predmetom od rodičov prvých a druhých ročníkov, ako aj príspevku školy, sme vytvorili 64 cien pre výhercov v jednotlivých disciplínach a podarilo sa nám vytvoriť aj balíčky pre triedy za účasť na športovom dni. 

            Po úvodnom príhovore a vysvetlení priebehu dňa sa pristúpilo k poriadnej rozcvičke, ktorej sa zúčastnili všetky deti.

            Následne sme pristúpili k jednotlivým disciplínam:

            ·       beh chlapcov a beh dievčat,

            ·       skok do piesku,

            ·       hod medicinbalom,

            ·       prenos pingpongovej loptičky na lyžici,

            ·       skok vo vreci.

            Aby priebeh jednotlivých disciplín bol spravodlivý a vyrovnaný, vyhodnocovali sa samostatne chlapci a dievčatá a rovnako aj samostatne  ročníky – prváci a druháci.

            Deti mali možnosť sa naplno odreagovať od doterajšieho psychického zaťaženia pri učení sa v laviciach počas roka a načerpať novú energiu. Vzájomným povzbudzovaním a súdržnosťou pri disciplínach si upevnili kamarátske vzťahy. Nadšenie detí bolo aj pre nás jednou veľkou odmenou.

          • Tkanie v 2. B darčeky ku Dňu matiek

          • Od mája sme sa učili tkat, vyrobili sme si "tkacsky stav" z kartónov.Žiakov 2. B daná aktivita veľmi nadchla viď fotky.Vytrvalci dokončili darčeky pre svoje mamičky.

          • Zábava s Funny - triedy 1.A,1.C,1.E

          • Ešte v zime sa niektorí naši prváci zúčastnili výchovného koncertu v DK Lúky, ktorým ich sprevádzala Funny a jej kamaráti. Témou bola zdravá výživa detí. Vďaka výhre prišla Funny pre našich prvákov aj teraz spraviť super diskotéku, kde si deti bláznivo zatancovali a zaspievali,v závere sa mohli spolu aj odfotiť.

          • Krúžok „Tvorivé rúčky“

          • Deti z krúžku sa rozlúčili krásnymi maľbami na chodníku za telocvičňou. Vydržali však iba pol hodinu, nakoľko ich zmyla búrka. Našťastie sa podarilo ich krásne výtvory zachytiť. No a na poslednom krúžku si deti pochutnali na sladkej odmene za peniažky, ktoré si zarobili predajom svojich výrobkov na Veľkonočnej burze.

            A čo budúci školský rok? Pokračujeme?

          • Roztlieskavačky na ZŠ Turnianska

          • Počas školského roka 2022/2023 sme na našej škole mali krúžok Rostlieskavania - Cheerleadingu pod vedením dlhoročnej trénerky a bývalej reprezentantky v tomto športe Mgr. Zuzany Židkovej. Dievčatá trénovali dvakrát do týždňa v poobednajších hodinách. Naučili sa pokriky, cheer skoky, akrobaciu a stavali sme živé pyramídy. Dňa 31.5.2023 sme ukončili tento krúžok krásnym vystúpením kde dievčatá ukázali rodičom čo všetko sa naučili počas roka a na záver zatancovali choreografiu. Dievčatám chcem poďakovať za celoročnú drinu, teamovú spoluprácu a aj rodičom za výbornú atmosféru na koncoročnom vystúpení.

          • Galaprogram s BELLUGYM ,, V žiari reflektorov"

          • Srdečne Vás pozývame na ukončenie školského roka a zároveň aj kurzov s BelluGym. Radi by sme Vám ukázali čo sa Vaše šikovné detičky ( ZŠ Turnianska, ZŠ Rusovce, ZŠ Felix, Leon Centrum Slnečnice ) naučili u nás za celý rok. Verím že budete mať umelecký zážitok a zároveň to bude pre Vás nezabudnuteľné. 

            Kedy: 18.6.2023

            Kde: Dom Kultúry Lúky

            Čas: 15.30-16.30 hod.

          • MDD v 2. B

          • Počas sviatku Medzinárodného dňa detí sme v 2.B zažili úžasný deň v škole aj pri Draždiaku.Deti mali nielen piknik,tanec, bábkové divadlo, prechádzku,hry, občerstvenie v budete,ale aj opekačku za pomoci dvoch starých oteckov.

          • Bezplatný letný terapeutický tábor

          •  

            Milí rodičia, milí starí rodičia,

            aj tento rok pozývame dievčatá a chlapcov vo veku 7 až 18 rokov, ktorí stratili svojho súrodenca, rodiča alebo inú blízku osobu do letného terapeutického tábora. 

            Dátum: 22.7. - 29. 7. 2023 Miesto: Ľubietová. Chata Lubetha

            Podmienky:

            - Tábor je bezplatný. Pobyt dieťaťa je hradený zo sponzorských darov.

            - Prihlášku je potrebné poslať najneskôr do konca mája 2023.

            - Po vyplnení prihlášky Vás bude kontaktovať koordinátor z Plamienka a dohodne si s Vami osobný pohovor.

            Prečo prihlásiť dieťa do nášho tábora:

            Strata blízkej osoby je ťažká situácia pre celú rodinu. Deti smútia rovnako ako dospelí, ale nemusia to dať vždy najavo. Niekedy nevedia ako, niekedy nechcú. Často sa potom cítia samé, nepochopené a ešte viac sa uzatvárajú do seba. Tábor deti nezbaví smútku, ale pomôže im opäť nájsť radosť v živote.

            Vaše dieťa v tábore:

            - Stretne deti s podobnou skúsenosťou.- Zažije spolupatričnosť a prijatie.- V bezpečnom prostredí dostane priestor otvoriť sa.- Užije si bezstarostnú zábavu plnú čistej radosti.- Prinesie si kus tej radosti domov a podelí sa o ňu s vami.

             

            Na tomto linku nájdete bližšie informácie:

            https://www.plamienok.sk/pomoc-v-smuteni/letny-terapeuticky-tabor

          • 5.D - výlet s triedou - Bojnice

          • V dňoch 29. až 30. mája sme navštívili krásne, históriou a kúpeľníctvom označené mestečko Hornej Nitry - Bojnice. Do Prievidze sme cestovali vlakom zo stanice Bratislava - Nové Mesto. Do miesta nášho ubytovania nás doviezla mestská doprava. Našim prvým návštíveným miestom bola rozsiahla Národná zologická záhrada. Po jej návšteve sme sa presunuli do múzea v prirode, ktorý svojimi exponátmi prerozprával  život v praveku. Vybrali sme sa na prechádzku do Bojnických kúpeľov. Vyhladovaní sme nabrali sily na spoločnej večeri a po načerpaní nových síl sme si urobili prehliadku mesta.  Ubytovanie bolo na veľmi slušnej úrovni. Raňajky sme absolvovali v našom penzióne. V utorok nás čakala prehliadka honosného, v strednej Európe najkrajšieho zámku,  bývalého sídla Palfyovského rodu. Prehliadka trvala takmer 2 hodiny. V podhradí bolo viacero atrakcii, predajných stánkov. 700 ročná lipa kráľa Mateja Korvina je ešte stále zelená, hoci ma po obvode približne 12 metrov a poznačil ju aj zub času.  Cesta domov, opäť mhd a vlakom ubehla rýchlo. Vrátili sme sa zdraví, obohateni o nové zážitky.

            Zapisala, tr. uč. Ostrodická, Harakaľová

          • ŠKOLA V PRÍRODE

          • V termíne od 8.5. do 12.5. 2023 sa naši žiaci 4. ročníkov zúčastnili pobytu Školy v prírode v prostredí oravskej prírody Oravská Polhora v komplexe - Chata Slaná voda.

            V réžii svojich triednych učiteľov, vychovávateľov a animátorov prežili nezabudnuteľné zážitky plné spoznávania známych kultúrnych pamiatok a prírodných miest formou exkurzie - Oravský hrad, Oravská lesná železnica a Rio de Klin.

            Poobede zažili v rámci súťažných tímov rozličné tematické hry, aktívny pohyb a rôzne výzvy, kde si vyskúšali svoju fyzickú zdatnosť, hravosť aj komunikačné zručnosti.

            Žiaci si počas pobytu vytvorili aj posilnili kamarátske vzťahy medzi sebou. 

          • Deň detí v Petržalke ožije na ihrisku Romanova

          •  

            Popoludnie plné hry, zábavy a športu pre malých aj veľkých na ihrisku Romanova v Petržalke. Aj tak budú vyzerať oslavy Medzinárodného dňa detí v réžii mestskej časti a jej kultúrnych zariadení.

            Po premiérovom úspešnom ročníku Medzinárodného dňa detí (MDD) v Petržalke z dielne mestskej časti Bratislava-Petržalka sa oslavy najmenších vracajú späť.

            Zatiaľ čo vlani odštartovali už v obedňajších hodinách, tento rok sa budú konať 1. júna popoludní, presne od 16:00 do 19:00.

            Miesto ostáva rovnaké – program bude prebiehať v areáli ihriska na Romanovej ulici, ktoré v minulom roku získalo moderný dizajn vďaka iniciatíve projekt.ihrisko z dielne outfluencera Mária Biháryho.

            MDD sa aj opäť koná pod záštitou starostu Petržalky Jána Hrčku, ktorý deň patriaci všetkým deťom odštartuje svojím príhovorom.

            „Všetci iste uznáme, že dnešné deti majú skutočne všetko, ale darovať zážitok, výlet, stráviť s nimi svoj voľný čas, venovať sa len im, rozprávať sa a hlavne počúvať ich túžby a priania je pre deti tým najvzácnejším, čo im môžeme darovať,“ prihovára sa rodičom Hrčka.

            „Aj preto som veľmi rád, že môžeme vytvoriť priestor na to, aby ste si s deťmi nielen tento ich veľký deň užili naplno v sprievode dobrej hudby, športu a zábavy,“ dopĺňa.

            Program podujatia bude opäť bohatý. Rodičia a ich ratolesti sa môžu tešiť na tanečné vystúpenia v štýle zumby a gymnastiky. Väčšie deti si môžu zasúťažiť o zaujímavé vecné ceny v basketbalovom turnaji, stolnom tenise či skákaní vo vreci, tí najmenší sa zas potešia tvorivým dielňam, maľovaniu na tvár alebo jazde na poníkovi.

            Pre všetkých návštevníkov bude k dispozícii cukrová vata aj popcorn úplne zdarma. Moderovania sa zhostí Maroš Szalay.

            Hlavný program:

            16:00 Zumba pre deti s cvičiteľkou Alexandrou Petrášovou

            16:30 ŠK Juventa – tanečné vystúpenie

            17:00 Funny a kamaráti – zábavný hudobný program, bublinková zábava, maskot a fotenie s ním (opička GUGU), rozdávanie balónov

            18:00 Karate – ŠŠK Bratislava – vystúpenie + workshop

             

            Sprievodný program:

             

            16:00 Basketbalový turnaj /streetbal/

            16:30 Skákanie vo vreci – súťaž

            16:00 – 18:00 Obhliadka hasičského auta

            16:00 – 18:00 Detské dielničky

            16:30 – 18:30 Jazda na poníkovi

            16:30 – 18:30 Maľovanie na tvár

            16:00 – 19:00 Stolný tenis pre verejnosť

            16:00 – 19:00 Cukrová vata, pukance

             

          • Letné pobyty v Tatrách

          • PREHĽAD LETNÝCH POBYTOV

             

            Letný pobyt v Tatrách , Tatry sú jednoducho TOP!

             

            Príďte si užiť letnú dovolenku do Hotela Lesana ***

            Doprajte si trochu vzrušenia, veď ste na dovolenke, užívajte si všetko čo je okolo vás.

             

            Pre vaše ratolesti je k dispozícii jedinečný detský kútik s množstvom hračiek,

            so šmýkačkou do guličiek a vonkajšie detské ihrisko.

             

            Soľná jaskyňa s jedinečnými účinkami a relax v našom útulnom wellness centre.

             

             Animačný program pre deti počas každého víkendu/celých letných prázdnin

             si u nás Vaše deti do sýtosti užijú.

             

            Tatry sú ideálne miesto na dovolenku či predĺžený víkend pre všetkých, ktorí majú radi nenáročné prechádzky po okolí, ale aj pre tých, čo vyhľadávajú náročnejšiuturistiku.

             

            Rodina spolu, smejúce sa deti, zábava, hry, smiech, zážitky,

             relax to všetko zažijete u nás v hoteli LESANA.

             

            Pre nás je najväčšia radosť, smiech a úsmev vašich detí. 

            A verte nám, že smutné budú, iba keď budú odchádzať.

              

            MÁME PRE VÁS PRIPRAVENÉ SUPER ANIMAČNÉ PROGRAMY

             

            Rezervujte si svoj pobyt VČAS.

             Tešíme sa na vás!   

             

            VIAC INFORMÁCIÍ k pobytu

          • Majstrovstvá Bratislavského kraja vo vybíjanej žiačok ZŠ

          • 24.5.2023 sa naše žiačky siedmeho ročníka zúčastnili MK vo vybíjanej v Malackách. Reprezentovali nás Simona, Veronika, Petra, Tereza M., Nina, Laura, Lilien, Tereza S., Viktória, Elizabet. Lucia, Nella. Umiestnili sa na 3. mieste. Gratulujeme

          • Účasť našich štvrtákov na Majstrovstvách kraja v plaveckom trojboji

          • 19.5.2023 sa naši žiaci zúčastnili súťaže v plávaní – Plavecký trojboj ZŠ mix. Reprezentovali nás žiaci 4 ročníkov, Matúš, Tomáš, Hugo, Oskar, Alexander, Anna, Sofia, Lenka, Ema, Michaela, Ema. Súťaž sa skladala z 25 m voľným spôsobom, štafetou 4x25m a súťažou vo vodnom póle. Po súčte získaných bodov za jednotlivá disciplíny sa umiestnili na 7. mieste zo 14 škôl z Bratislavského kraja. Gratulujeme

             

          • LETO 2023 - KURZY KRESLENIA A VÝTVARNÝCH TECHNÍK

          • Forma kurzov a konzultácií: skupinové / individuálne

            Miesto konania kurzov a konzultácií: Dulovo námestie 10, Bratislava

            Termíny: podľa ponuky, alt. dohodou

                       

            V prípade záujmu nás kontaktujte.


            Kontakt:

            study.fivebyfive@gmail.com

            0907 743 071

          • Žiaci 5. E. v zážitkovom centre vedy Aurélium

          • Dňa 16.5. 2023 navštívili žiaci Aurélium pri príležitosti oslavy medzinárodného dňa svetla. V úvodnej časti nás privítala Laserová show – jedinečná audio – vizuálna ukážka hudobno - svetelnej kompozície s využitím laserov a projekčným video mappingom. Neskôr sa žiaci počas prednášky oboznámili s odborným pojmom: Fotonika - svet svetla a rozšírili si vedomosti o tom, ako vnímať a tvoriť farby, na čo slúži spektroskopia a kde všade sa využíva svetlo v prírode a vo svete ľudí. Prednášajúcimi boli: RNDr. Dušan Chorvát, PhD spolu s Prof. Alžbetou Marček Chorvátovou DrSc. V závere návštevy sa žiaci premiestnili do haly s interaktívnymi expozíciami s ktorými bola ozaj veľká zábava. Pani učiteľky sa taktiež oboznámili s projektom Arphymedes - digitalizovaný vzdelávací obsah, ktorý odporučili vyskúšať kolegyniam - vyučujúcim predmetu Fyzika.

            Lic. SdE Martina Boková a Mgr. Ing. Katarína Múčková

          • Tenis do škôl

          • Vážení rodičia,

            na hodinách telesnej výchovy majú deti počas prebiehajúcich 3 týždňov možnosť venovať sa tenisovým aktivitám prostredníctvom projektu Tenis do škôl. Keďže niektoré deti sa zaujímajú o možnosť v projekte pokračovať, posielame Vám bližšie informácie o klube Toptenis (https://toptenis.sk/), ktorý v spolupráci so Slovenským tenisovým zväzom projekt na Turnianskej organizuje. Toptenis bude udeľovať aj tenisové štipendiá.

            Toptenis sa nachádza teraz na Budatínskej 61 (v blízkosti Turnianskej 2 minúty autom) a robí tenisové kurzy pre deti od 3 rokov až po dospelých. Aktuálne začína kurz 15.5.

            Otvárajú nový kurz, kam môžete deti prihlásiť: https://toptenis.sk/registracia. Viac informácií Vám vie za Toptenis poskytnúť pani Vyparinová, t.č. 0905 380 001.