• Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku 14. 11. 2023
          • Školské kolo Olympiády v anglickom jazyku 14. 11. 2023

          • Zúčastnilo sa 41 žiakov.

            Umiestnenia: 

            Kategória 1A 

            1. miesto: Ivan B. 7. C  

            2. miesto: Sophia S. 7. C       

            3. miesto: Viktória O. 7. B

             

            Kategória 1B   

            1. miesto: Hana H. 8. A  

            2. miesto: Kristína P. 9. D     

            3. miesto: Peter M. 8. A    

             

            Kategória 1C 

             2 žiaci - bez umiestnenia   

             

            Okresné kolo sa uskutoční 17. januára 2024 na ZŠ Lachova.                                                                                  Školu reprezentujú žiaci umiestnení na 1. miestach.  

             

            uč. EK- vedúca PK ANJ

             

             

             

             

             

             

        • Práce žiakov 3.F
          • Práce žiakov 3.F

          • Práce žiakov 3.F na hodinách Výtvarnej výchovy, Pracovného vyučovania z prírodovedných a technických materiálov.

        • Pečiem, pečieš, pečieme!
          • Pečiem, pečieš, pečieme!

          • O tom, že samotné prepájanie tematický oblastí v rôznych vyučovacích predmetoch je dôležité, sme sa presvedčili aj v našej triede. 

            Slovenský jazyk nám priniesol mnoho námetov ako vytvoriť jednoduché recepty a zároveň chutné. 

            Nielen to, preopakovali sme si receptúrou k tomu vybrané slová po R.

            V neposlednom rade sme výborne doma napiekli s dohľadom našich rodičov. A za odmenu výborná ochutnávka v škole!

             

            4.C

        • Vianočné trhy v Petržalke štartujú už 25. novembra. Otvorí ich koncert Kataríny Knechtovej
          • Vianočné trhy v Petržalke štartujú už 25. novembra. Otvorí ich koncert Kataríny Knechtovej

          • Program Vianočnej Petržalky 2023 bude nabitý viacerými spevácko-tanečnými vystúpeniami a dobročinnými aktivitami. Súčasťou bude tradične aj Mikuláš na koči so sprievodom.

            Aj na najväčšom slovenskom sídlisku sa pomaly „zvianočnieva“. A to znamená len jediné – príprava obľúbenej série podujatí pod názvom Vianočná Petržalka v gescii Mestskej časti Bratislava-Petržalka a jej kultúrnych zariadení. 

            Samospráva si pre obyvateľov a návštevníkov Petržalky opäť pripravila takmer štyri týždne nabité dobročinnými podujatiami, koncertmi skvelých umelcov a dobrým jedlom na tradičných vianočných trhoch.

            Tie tohtoročné odštartujú v sobotu 25. novembra o 17:30 na centrálnom Námestí republiky slávnostným otvorením a rozsvietením ich najväčšej ozdoby - vianočného stromčeka -, ktorou sa pre tento rok stal 10 metrov vysoký smrek dovezený zo susedného Čunova. Hneď potom o 18:00 vystúpi na pódiu Katarína Knechtová s kapelou a v jednom zo stánkov všetkých privíta starosta Petržalky Ján Hrčka so svojím punčom.

            „Vždy ma poteší pohľad na ľudí, ktorí sa v priateľskej a uvoľnenej atmosfére bavia na našich malých, no o to útulnejších trhoch. Verím, že nesklamú ani tento rok,“ hovorí Hrčka, ktorý zároveň všetkých srdečne pozýva užiť si pravú vianočnú pohodu.

            Návštevníci trhov sa budú môcť až do 20. decembra občerstviť v 11 stánkoch so širokým sortimentom typických jedál a nápojov, v dvoch ďalších bude v ponuke rozličný vianočný tovar. Počas pracovných dní budú stánky k dispozícii od 11:00 do 21:00, v soboty a nedele dlhšie, od 09:00 do 21:00.

            Hudobné stredy, piatky a soboty

            Hlavný aj sprievodný program sa organizátori snažili ladiť tak, aby vyšli v ústrety všetkým ročníkom, a to v prípade výberu interpretov, hudobného a umeleckého žánru a tiež najvhodnejších dní v týždni.

            Stredy a piatky budú patriť primárne vystúpeniam detských a seniorských folklórnych súborov (Melódia, Petržalčanka, Poleno, Hájenka, ZŠ Gessayova) aj základných umeleckých škôl (ZUŠ Františka Oswalda, SZUŠ Art Pegas, ZUŠ Jána Albrechta, SZUŠ Balkánska).

            Soboty sa zas budú niesť v znamení väčších koncertov. Okrem spomínaného hodinového koncertu speváčky pôsobiacej v prešovskej skupine Peha Katky Knechtovej sa ďalšie dva víkendy na pódiu objaví kapela Elán Forever a talentované duo Lash & Grey

            V pláne sú aj tri ohňové show v podaní umeleckého zoskupenia Inspinia, tanečnú show v orientálnych rytmoch zas predvedie skupina Flamenco, Fire & Belly Arts. Na vianočnú nôtu naladí návštevníkov dychové kvinteto Brass quintet.

            Starším ročníkom ulahodí spev šlágrovej speváčky Moniky Stanislavovej, milovníkom opery zas silné hlasivky „slovenského Bocelliho“ alias Maroša Banga. Najmenší návštevníci sa potešia divadelnému vystúpeniu Zimná rozprávka a samozrejme, dlho očakávanému príchodu Mikuláša s jeho pomocníkmi.

            Petržalské vianočné trhy oficiálne ukončí koncert acapelly Voising v stredu 20. decembra. 

            Mikulášsky sprievod

            Síce Mikuláša slávime až 6. decembra, no samospráva sa ho rozhodla privítať skôr, a to už v nedeľu 3. decembra, kedy sa zastaví vo viacerých lokalitách Petržalky.

            V sprievode svojich dvoch pomocníkov, čerta a anjela, začne svoju cestu o 15:00 pri Dome kultúry Zrkadlový háj, odkiaľ bude pokračovať po Romanovej ulici k Technopolu až na Námestie republiky. 

            Tam bude od 16:00 celý patriť deťom, ktoré sa od neho dočkajú odmeny aj spoločnej fotografie.

            Samospráva vopred upozorňuje, že čas jeho viacerých zastavení je len orientačný s prihliadnutím na rýchlosť koní v záprahu a dopravnú situáciu, preto je potrebné počítať minimálne s desaťminútovým posunom.

            Sprievodný program nezaostáva

            Okrem hlavného programu, ktorý bude zväčša prebiehať na Námestí republiky, sa bude môcť verejnosť zúčastniť aj na mnohých sprievodných podujatiach zastrešovaných miestnymi a kultúrnymi organizáciami.

            Miestna knižnica Petržalka si na november aj december pripravila vo svojich pobočkách koncert, výstavu aj divadlo, do troch z nich prinesú skauti a skautky betlehemské svetlo.

            Zaháľať nebude ani Petržalská klubovňa aktívnych seniorov s viacerými odbornými prednáškami nielen na tému Vianoc. Seniorov čakajú vedomostné kvízy, vianočné tvorivé dielne aj výmena tých najlepších rodinných receptov.

            domoch kultúry Zrkadlový háj a Lúky to bude hrať Vianocami, a to doslova. Veľké vianočné koncerty v podaní Felixa Slováčka, Mira Jaroša, Metropolitného orchestra Bratislava či skupiny Fragile sú len zlomkom z početných vystúpení, ktoré naladia na najkrajšie obdobie roka.

            Cik-Cak Centrum bude dejiskom keramických dielní pre deti aj rodičov, koncertu konzervatoristov i Anabely Patkoló, a tiež komunitného bazárika.

            Petržalka nezabudla ani na dobročinné podujatia, medzi ktorými treba vyzdvihnúť dobrovoľné mikulášske darovanie krviPetržalskú vianočnú poštu pre seniorov.

            Kompletný harmonogram podujatí Vianočnej Petržalky 2023 je dostupný na webe petrzalka.sk/vianoce



        • POZVÁNKA pre ZŠ - Úrad korčuľuje - korčuľovanie na petržalskom zimáku
          • POZVÁNKA pre ZŠ - Úrad korčuľuje - korčuľovanie na petržalskom zimáku

          • Opäť pozývame Vás a vašich kolegov zo škôl si zakorčuľovať alebo z ľahka zahrať hokej a využiť tak voľnú ľadovú plochu na petržalskom zimáku nasledujúcu sobotu 18.11.2023 už o 14:00 do 15:00.

             

            Príďte sami alebo zoberte niekoho so sebou: svojich rodinných príslušníkov (partnerov/ky, deti, vnúčatá, bratrancov, sesternice...) alebo kamarátov.

             

            Áno, po novom pridávame možnosť zobrať aj max. 3 kamarátov, ktorí si to ale budú musieť zaplatiť. Cena je 5€/os. Všetci zamestnanci a ich rodinní príslušníci to majú ZADARMO!

            Maximálny počet osôb, ktoré 1 zamestnanec môže zobrať je 5, aby mali priestor aj ďalší.

             

            Pozor! Pre všetkých platí, že je nutné sa registrovať.

            Kapacita je obmedzená na 60 miest. Kto sa skôr registruje, ten korčuľuje. Registrácia TU:

             

            Pozn:

            - Vyplňte rezervačný formulár a vyberte počet osôb, s ktorými prídete korčuľovať.

            - Zoberte si vlastné korčule.

            - Bude k dispozícii šatňa.

             

            PS: Pre tých z vás, ktorí chcete prísť, ale teraz nemôžete. Nezúfajte! Najbližší pondelok, príde opäť mail s možnosťou registrovať sa na najbližší termín korčuľovania.

            PS2:  Ak máte akékoľvek otázky, prosím, neváhajte a pýtajte sa.

             

            Do korčuľovania!

             

            Vidíme sa na ľade. 😊

        • Futbalový turnaj - Školského pohára SFZ 2023/24 - Futbal žiakov ZŠ
          • Futbalový turnaj - Školského pohára SFZ 2023/24 - Futbal žiakov ZŠ

          • Dňa 8.11.2023 sa konal Futbalový turnaj - Školského pohára SFZ 2023/24 - Futbal žiakov ZŠ, ktorí sa konal na ZŠ Budatínska.Našu školu reprezentovali vybraní žiaci z 5. a 6. ročníkov. Chcela by som chlapcom poďakovať za peknú reprezentáciu školy. Hrali aktívne, napádali , vybojovali niekoľko krát od súperov loptu a aj strielali veľa pekných gólov. Chýbal nám brankár a bez brankára sa ťažko hralo. Prvé dva zápasy sme skúšali komu to pôjde v bráne lepšie no nakoniec sa osvedčil hrač zo 6.E triedy. Skončili sme s troma prehrami a jednou výhrou. Chlapcom ďakujem a prikladám fotky z turnaja. Židkova

        • E- testovanie+  iBobor
          • E- testovanie+ iBobor

          • Minulý týždeň sa vybrané triedy zúčastnili E-testovania z vybraných predmetov , ktoré zastrešuje NIVAM. Teto testy sú vhodné na opakovanie a prehlbovanie učiva z uvedených predmetov a sú v súlade s platnými vzdelávacími štandardmi pre ISCED 1, ISCED 2, resp. ISCED 3 (Štátny vzdelávací program) pre daný testovaný predmet. Súčasne sa konala aj informatická súťaž iBobor, kde žiaci súťažili v jednotlivých kategóriách.

            Všetkým zúčastneným  na E-testovaní ďakujeme a úspešným riešiteľom  v iBobor  srdečne gratulujeme!

        • Mikulášska kvapka krvi 2023
          • Mikulášska kvapka krvi 2023

          • Petržalka opätovne vyzýva na dobrovoľné darovanie krvi: buďme v čase
            Vianoc štedrejší a solidárnejší

            Začiatkom decembra sa uskutoční tradičná Mikulášska kvapka krvi 2023. Na konkrétny termín je potrebné prihlásiť sa vopred cez online rezervačný systém na webe samosprávy.

            Darovanie krvi je prospešným a jednoduchým humánnym činom, ktorým môže zdravý človek pomôcť obetiam úrazov či nehôd, pacientom s leukémiou alebo iným ochorením krvných buniek.

            Svoje o tom vie aj najväčšia mestská časť, ktorá v spolupráci s Národnou transfúznou službou Slovenskej republiky (NTS SR) už tradične organizuje dobrovoľné darovanie krvi pod názvom Petržalská kvapka krvi

            Naposledy sa toto podujatie zastrešované oddelením sociálnych vecí miestneho úradu konalo v júni, kedy prišlo darovať až 60 dobrovoľníkov vrátane zamestnancov mestskej časti. Najvzácnejšiu tekutinu bolo možné odobrať až 38 z nich, čím sa získalo zhruba 17 litrov krvi pre približne 114 pacientov.

            „Zimnou“ verziou podujatia je každoročne decembrová Mikulášska kvapka krvi, ktorá sa, ako hovorí jej názov, koná v čase sviatku Svätého Mikuláša.

            Čas Vianoc je ideálnym obdobím na vyjadrenie podpory tým, ktorí to najviac potrebujú. Buďme preto štedrejší a solidárnejší ako inokedy a darujme kúsok seba iným na záchranu ich života,” vyzýva verejnosť vedúci oddelenia sociálnych vecí Ján Korec.

            V roku 2023 sa Mikulášska kvapka krvi uskutoční v utorok 5. decembra od 8:00 do 12:00Cik-Cak Centre na Jiráskovej 3. Pre účasť je potrebná online rezervácia termínu vopred prostredníctvom registračného formulára na webe petrzalka.sk/kvapkakrvi, a to najneskôr do piatka 1. decembra 2023 (vrátane).

            Rezervácia termínu je prístupná všetkým záujemcom, ktorí krv darovať môžu, vrátane prvodarcov.

            O darcov sa budú v priebehu trvania akcie starať zdravotné sestry z NTS SR spolu so zamestnancami oddelenia sociálnych vecí, ktorí okrem navodenia príjemnej vianočnej atmosféry zabezpečia i pitný režim a malé občerstvenie.

            A keďže Mikuláš nosí dobrým ľuďom aj sladké prekvapenie, na každého darcu bude čakať i drobný darček.

        • Jesenné aktivity v triede 4.C
          • Jesenné aktivity v triede 4.C

          • Žiaci triedy 4.C sa po úspešnom návrate do školy zapojili do rôznych edukačných aktivít. Jednou z nich bola tvorba projektov na tému Vesmír z detského pohľadu. Žiaci využili svoju fantáziu a vytvorili 3D projekty, ktoré potešili nielen samotných žiakov a učiteľov, ale inšpirovali aj ostatné triedy a žiakov. Našu výstavku prác si môžete pozrieť do konca decembra na chodbe B1, 1. poschodie. Okrem tvorivej činnosti sme spoločne absolvovali aj tematické vyučovanie na tému Halloween a Pyžamový deň v škole. Účasť žiakov bola dobrovoľná. Už teraz sa žiaci tešia na nové aktivity v zimnom období.

             

            Všetky fotografie sú uverejnené v albume : Jesenné aktivity v triede 4.C.

        • Halloween párty v 3. B
          • Halloween párty v 3. B

          • Žiaci 3. B triedy si dňa 27.10.2023 pripomenuli ako správni angličtinári zvyky sviatku Halloween.Deti si priniesli úžasné masky, občerstvenie, výzdobu.Dokonca každý predstavil svoju masku aj po anglicky.

          • Začiatok školského roka v 3. B

          • Začiatok školského roka v 3. B sme začali aj pobytom na školskom dvore pri zážitkovom chodníku.

            V triede často pracujeme individuálne,vo dvojiciach aj v tímoch.

          • BelluGym - oznam ohladom jesenných prázdnin

          • Pekny deň milí rodicia ,

            počas jesenných prázdnin sa tréningy nebudú konať v termíne od 31.10-1.11.2023 Tešíme sa na Vás opäť od 2.11.2023 v plnom nasadení  verím že si deti poriadne oddýchnu...

            VÁŠ BELLUGYM

          • Testovanie pohybových zručností žiakov tretích ročníkov.

          • Žiaci 3.A a 3.C boli testovaní 28.9.2023, na ďaľší deň 29.9.20223 bola testovaná trieda 3.D a v piatok 6.10.2023 boli testované posledné dve tretiacke triedy 3.B a 3.F. Žiaci si testovanie poriadne užili, zasúťažili si a zmerali sily medzi spolužiakmi. Veľkú pomoc pri testovaní sme mali od žiakov z 9.D, ktorí popri testovaniu aj zaškoľovali žiakov z 8.C. V najbližších dňoch začíname testovať aj našich prváčikov.Kolektív telocvikárov

          • Deň zdravej výživy v 3.A

          • V pondelok 16.10.2023 si žiaci 3.A pripomenuli dôležitosť zdravej výživy pre náš organizmus. Oboznámili sme sa s dôležitými, ale aj zaujímavými informáciami o zdravej výžive cez čítanie prezentácie, o vhodnosti rôznych druhov potravín pre naše zdravie a následne si žiaci spoločne vytvorili plagát potravinovej pyramídy. 

            V závere prišla tá najočakávanejšia časť - ochutnávanie rôzneho ovocia, zeleniny či orieškov. 

            Všetkým veľmi chutilo :) 

            Triedna učiteľka Mária Štrbová 

          • DK Zrkadlový háj - triedy: 8. A, C, 9. D

          • United Neighbours of London

            Činoherná anglická divadelná inscenácia, výborné herecké výkony. Sedem poschodí, sedem nájomníkov, sedem osudov...Tajomný list, ktorý dostanú obyvatelia bytovky, zamieša osudy všetkých nájomníkov a ukáže, aké dôležité je si pomáhať. 

            uč. Mgr. Kováčová

          • Október v knižnici

          • Dávame do pozornosti:

            • Petržalské súzvuky Ferka Urbánka 2023 – slávnostné vyhlásenie výsledkov 34. ročníka celoslovenskej literárnej súťaže
            • Petržalská akadémia vzdelávania – vzdelávací projekt otvorený všetkým – prednáška PhDr. Alena Bučeková – Ženy Živeny
            • Seniorfest 2023 v knižnici – pravidelný jesenný program našej mestskej časti určený pre ľudí v seniorskom veku

            Voľný čas:

            • Kinedok – „Všetko dobre dopadne“ - premietanie a diskusia k zaujímavým filmom európskej produkcie
            • Výstava – Výstavba sídliska Petržalka 1973-2000

             

          • Obrovský úspech mladých slovenských šachistov na ME v zrýchlenom šachu v Slovinsku!

          • Ján André (vedúci výpravy): „Mládež je šťastná, pretože má schopnosť vidieť krásu. Každý, kto si zachováva schopnosť vidieť krásu, nikdy nezostarne.“ Aj takýmto citátom od F. Kafku uvádzali rečníčky na vyhodnotení 22. Majstrovstiev Európy mládeže v zrýchlenom šachu (rapid a blitz) víťazov jednotlivých kategórií v slovinskom Terme Čatež. Účastníci záverečnej ceremónie mali možnosť vypočuť si slovenskú hymnu až štyrikrát, ale poďme poporiadku.

            Prvý raz som mal možnosť organizovať slovenskú výpravu a dozvedel som sa, že bola svojím počtom aj jedna z najväčších v histórii. Zápasilo 27 mladých hráčov a hráčok z celého Slovenska a sprevádzalo ich 20 dospelých. Tvorili sme však len zlomok z celkového počtu viac ako 500 šachistov a šachistiek z 27 krajín Európy.

            Prvým turnajom bol individuálny rapid, ktorý sa hral tempom 15'+10'', na ktorom sme sa zo zisku zlatej medaily tešili až dvakrát, a to v kategórii U8 Tomáš André (8,5/9b) a U18 Vladimír Bochnička (7,5/9b). V prvej desiatke sa umiestnili aj Simona Bochničková (5. miesto G16), Karin Novomeská (4. miesto G14), Olívia Seková (6. miesto G14) a Martin Srnák (9. miesto U8).

            Nasledoval rapid družstiev, do ktorého sme postavili až 7 tímov. Najúspešnejším, Karin Novomeskej a Olívii Sekovej, sa podaril výnimočný kúsok, keď v poslednom zápase 9-kolového turnaja Round Robin predbehli vedúce Poľky na pomocné body a získali zlaté medaily. Treba však vyzdvihnúť dobrý výkon družstiev pod vedením Jonáša Ďuranu (Ryan Meszáros, Jozef Benci, Simon Matejka) a Vladimíra Bochničku (Igor Škreko, Martin Rak, Filip Ballo), ktorým sa podarilo umiestniť na 5. mieste v kategóriách U14 a U18.

            V turnaji blitz, ktorý sa hral na 9 kôl po dve partie (s tým istým súperom bielymi aj čiernymi) tempom 3'+2'' sa z titulu majstra Európy vo svojej kategórii tešil Tomáš André. Spolu s Christianom Gloecklerom (GER, U12) sa stali najúspešnejšími hráčmi, ktorí z ME odchádzali ako dvojnásobní majstri. Treba však spomenúť aj našu Bianku Macákovú, ktorá vybojovala 6. miesto v G8 svojím typickým štýlom hrania v stoji, Olíviu Sekovú (4. miesto G14), Simonu Bochničkovú (7. miesto G16) a Vladimíra Bochničku (8. miesto U18).

            Mnohí z našej výpravy zaznamenali viac ako 100-bodový ELO zisk, ale pripísali si najmä neodňateľné skúsenosti, ukázali bojovnosť a zodpovednosť, keď ako lídri svojich tímov podržali spoluhráčov vo vypätých situáciách chladnou hlavou a sústredeným výkonom.

            Sergej Berezjuk (šéftréner slovenskej mládežníckej reprezentácie): V dnešnej dobe hrá rapidové a blitz tempo veľkú rolu. Spomeňme si na posledný zápas o titul majstra sveta medzi Dingom Lirenom a Ianom Nepomniachtchim, kde sa nerozhodlo v štandardnom tempe a išlo sa do rapidového armaggedonu (ak by sa nerozhodlo v rapide, tak by nasledoval blitz!). Je dobré, ak sa zrýchlenému šachu venuje v rámci tréningového procesu náležitá pozornosť a plánujú sa turnaje, kde možno v praxi získať cenné skúsenosti. Tie najväčšie skúsenosti možno samozrejme získať na vrcholových podujatiach, akými boli napr. ME v Slovinsku. Zisk štyroch zlatých medailí a k tomu pripočítajme ďalšie pekné a stabilné výkony jednotlivcov a družstiev v prvej desiatke, hodnotím ako veľký úspech slovenskej reprezentácie.

            Martina Kravčíková (spoluorganizátorka výpravy): Vyjadrujem veľký obdiv hlavne deťom, ktoré úžasne zvládli program nabitý od rána do neskorého večera. Sústrediť sa na odohranie vyše 30 partií za 3 dni, hlavne, keď uvážime, koľko úsilia a motivácie niekedy treba, aby sa sústredili na domácu úlohu zo slovenčiny, je obdivuhodný výkon.

            Môžeme byť ako rodičia hrdí na všetky deti, čo tam boli. Ako dokázali spracovať prehru (a veru boli aj slzy) a naštartovať sa do ďalšej hry s plným sústredením. Ako zvládli cudzojazyčné prostredie bez pomoci rodičov – v hracej hale boli odkázaní sami na seba a aj najmenší sebavedomo nahlasovali v angličtine výsledky.

            Verím, že priateľstvá, ktoré medzi sebou deti na turnajoch (domácich či zahraničných) nadväzujú, im vydržia do dospelosti a raz budú pri víne na tieto chvíle s láskou spomínať.

            Veľká vďaka patrí všetkým trénerom a koučom, ktorí vyhľadávajú nové talenty a od malička rozvíjajú v deťoch lásku k šachu, trpezlivo sa im venujú a postupne ich pripravujú na dôležité zápasy a turnaje.

            Klobúk vo veľkosti sombrera dolu pred rodičmi – za to, že podporujú svoje deti, utešujú ich po prehrách a povzbudzujú pred ďalším kolom, venujú nielen svoj čas a dovolenku na sprevádzanie na turnaje, ale aj nemalé financie. A som naozaj šťastná, že môžem byť súčasťou tejto fajn partie.

             

            Kompletné výsledky slovenskej reprezentačnej mládeže na ME v Slovinsku nájdete na linku:

            https://chess-results.com/tnr797314.aspx

            Reprezentačnú výpravu na ME v Slovinsku podporila aj Nadácia EPH. Všetci medailisti sa zúčastnili na letnom reprezentačnom sústredení v Senici, ktoré podporil Fond pre budúcnosť športu Niké.

            Autori fotografií: Eva Macáková (spoločná fotka), Luka Rifelj (odovzdávanie cien)

          • Angličtina na ZŠ Turnianska - Start Right

          • zápis na školský rok 2023/2024

            Základná škola v spolupráci s jazykovou školou International House Bratislava ponúka budúcim prvákom poobedné vyučovanie angličtiny v rámci krúžkovej činnosti. Výučba v priestoroch ZŠ v rámci školského klubu. Program START RIGHT je inovatívna výučba anglického jazyka určená deťom základných škôl vo veku od 6 do 14 rokov. International House Bratislava je medzinárodná jazyková škola, ktorá vyučuje deti na ZŠ od roku 2005. Je v sieti škôl MŠ SR a je partnerom školy.

             

            Rodičia môžu zapísať svoje deti  už teraz vyplnením a odoslaním ONLINE PRIHLÁŠKY.  

            Výhody angličtiny START RIGHT:

            • výučba v priestoroch ZŠ poobede po kmeňovej výučbe v rámci školského klubu, 2x 45 min týždenne
            • kvalifikovaní slovenskí a zahraniční lektori
            • učebný plán je na základe učebníc vydávaných Cambridge University Press,  učebnica a cvičebnica je v cene
            • cena za 1 semester je 225 EUR, (vyučujeme v dvoch semestroch od 2.10.2023– 3.2.2024 a 5.2.2024– 14.6.2024)
            • príprava na skúšku a možnosť absolvovať cambridgeskú skúšku                                        

            International House Bratislava, s.r.o.

            Námestie SNP 14

            www.ihbratislava.sk

            info@ihbratislava.sk

             

          • Návšteva Múzea Židovskej kultúry a holokaustu

          • 9. september je Dňom  obetí holokaustu a rasového násilia. Pri tejto príležitosti sme triedy 8.A, 6.B a 6.D navštívili Múzeum židovskej kultúry a holokaustu na Židovskej ulici v Starom meste. Lektorka múzea nás previedla cez výstavu, ktorá zahŕňa život Židovskej komunity v predvojnovom čase. Exponáty sú zamerané na život bežnej rodiny, ako je odievanie, prestieranie pred jedlom, správanie sa v synagóge, používanie svätého písma - Tóry a pod. Navštívili sme izbu rabínov, predstavených tejto spoločnosti. Žiakov veľmi zaujímali informácie o vzdelávaní detí, pani lektorku zasypali množstvom otázok. 

            Druhá časť výstavy bola venovaná holokaustu, odvlečeniaa rozdelenia rodín do koncentračných táborov, ale aj oslava ľudí, ktorí dokázali vzdorovať nacistickému vyčinaniu a vyhladzovaniu Židovského obyvateľstva

            Zapisala: p. uč. Ostrodická